Prasideda akcija „Miškas 2009“

26/10/2009 11:48

 

Prasideda akcija „Miškas 2009“




Miškas rudenį 
Kęstučio Vanago (BFL) nuotrauka

 

Šiandien, spalio 26 d., prasideda akcija „Miškas 2009“, kurią rengia Valstybinė aplinkos apsaugos inspekcija, Generalinė miškų urėdija ir Policijos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos. Ji tęsis iki lapkričio 9 d.

„Akcijos metu bus rengiama daugiau prevencinių priemonių, užkardinančių teisės pažeidimus, susijusius su neteisėtais miško kirtimais, – sakė Valstybinės aplinkos apsaugos inspekcijos Miškų kontrolės skyriaus vedėjas Artūras Balčius. – Bendromis pastangomis sieksime sumažinti neteisėtus kirtimus valstybiniuose ir privačiuose miškuose. Jei valstybiniai miškai nuolatos prižiūrimi ir tvarkomi, tai gyventojai, paveldėję miškus ar kitaip įsigiję nuosavybės teises, neretai juos visai pamiršta, neprižiūri ir nesaugo. Tai turi neigiamos įtakos bendrai miškų kokybei.“

Akcijos rengėjai rajonų žiniasklaidos priemonėse jau paskelbė pasitikėjimo telefonų numerius, kuriais visą parą bus priiminėjami gyventojų pranešimai apie miško pažaidas. Regionų aplinkos apsaugos departamentų, miškų urėdijų ir rajonų policijos komisariatų pareigūnai tikrins privačias miško valdas, rengs reidus, tikrins autotransportu gabenamos medienos įsigijimo dokumentus ir medienos apskaitą lentpjūvėse. Taip pat numatoma rengti susitikimus su privačių miškų savininkais, per rajoninę spaudą, radiją ir televiziją bus teikiama informacija apie ūkininkavimo privačiuose miškuose galimybes ir galiojančius apribojimus. 

Pasak Artūro Balčiaus, miško akcija rengiama jau penktą kartą. Praėjusiais metais daugiau dėmesio buvo skirta savalaikiam miško atkūrimui privačiuose miškuose, sanitarinei bei priešgaisrinei apsaugai ir miško teršėjų išaiškinimui.

Visuomenės informavimo skyrius, tel. 219 1855

2009 10 26

Atgal