Lietuviškos mėgėjiškos žvejybos ypatumai:

27/11/2009 08:52

Lietuviškos mėgėjiškos žvejybos ypatumai: sudrumstam vandeny lengviau žvejoti. 
Eilinis LMSA išsišokimas skirstant valstybinių miškų „globos“ teises.

   Lietuvos miško savininkų asociacijos valdybos pirmininkas eilinį kartą išsišoka ir peržengia savo kompetencijos ribas. Jis vėl siekia valstybinių miškų valdymo perskirstymo. Dar kartą bandoma įnešti sumaišties, nes, matyt, temenkai anksčiau buvo sudrumstas vanduo, kad ne kas sužvejota.

   Šių metų lapkričio 25 dieną LR Žemės ūkio rūmuose įvyko LR Žemės ūkio rūmų Prezidiumo posėdis, kuriame buvo priimta rezoliucija dėl miškų valdymo, reguliavimo ir politikos įgyvendinimo funkcijų perdavimo.

   Prieš metus „Lietuvos žinios“ spausdino peštynių scenarijų (LŽ, 2008-05-14 „Politikai pešasi ir dėl miškų“):

   „Miškai auga ant žemės, vadinasi, žemė yra svarbesnė“, - taip savo ir kolegų sprendimą pakomentavo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas, Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos narys Viktoras Rinkevičius. Žemės ūkio ministrė Kazimiera Prunskienė – šios partijos vadovė“.(citata)

   Pasak V.Rinkevičiaus, Europos Sąjungos finansinė parama Lietuvos miškams atkeliauja į Žemės ūkio ministeriją, ir kai tenka ją dalyti, neretai tarp Žemės ūkio ir Aplinkos ministerijų kyla nesusipratimų“.(citata)

   Šiemet „Ūkininko patarėjuje“(„ŪP“, 2009, lapkričio 26 d.) (priedas) perteiktos mintys, kad neva „privačių miškų savininkai laikomi nepageidaujamais valstybinių urėdijų konkurentais“(citata), kažin ar adekvačios bendrame Lietuvos miškų esamos situacijos fone.

   Savo pozicijas apie valstybinių miškų vaidmenį išsako:

Aplinkos ministerija

Lietuvos miškininkų sąjunga

Privačių miškų savininkų asociacija 

Atgal