Aplinkos ministerijos informacija: Leidinys „Nuostabusis miškas“ – patraukli pažintis su miško slėpiniais

26/10/2009 11:28

 



Ką tik pasirodęs naujas Aplinkos ministerijos leidinys „Nuostabusis miškas“, pažintinių straipsnių apie mišką ir jo aplinką rinkinys, yra skirtas plačiajai visuomenei. Deja, knygos jau nebespėjo išvysti jos autorius ir sudarytojas Rimantas Grikevičius. Šio iškilaus gamtosaugininko, ilgamečio ministerijos darbuotojo netektis (mirė rugsėjo 25 d.) skaudžiai praretino negausias rašančiųjų apie mišką ir talentingu žodžiu skatinančiųjų jį puoselėti gretas. 

Leidinio „Nuostabusis miškas“ tikslas, kaip kreipdamasis į skaitytojus sakė Rimantas Grikevičius, – atskleisti miško, kaip atskiro pasaulio, žavesį, medžių ir krūmų ypatumus, augalijos, grybų ir gyvūnijos pasaulių savitumą, miško ir žmogaus santykį, taip pat pateikti poetų ir rašytojų kūrybos miško tema, žymių žmonių minčių apie mišką ir t. t. Gausiai iliustruotoje knygoje, be autoriaus parengtos medžiagos, paskelbti ir šiam leidiniui parašyti mokslo žmonių straipsniai. 

„Nuostabusis miškas“ yra skirtas mūsų šalies tūkstantmečiui, todėl skyriuje „Lietuvos miškai“ trumpai nusakyta, kaip atrodė mūsų miškai prieš tūkstantį metų, jų raida ligi šių dienų. Geriau suprasti miško, medžių, augalų ir gyvūnų gyvenimą padeda skyriai „Miško paklotė“, „Požeminis miško gyvenimas“, „Energetiniai laukai miške“ ir kt. 

Kurie aukščiausi medžiai Lietuvoje, ar gali lyti varlėmis ir unguriais, ar bus klonuojamas genys, ar galima padaryti atradimų gulint miške – į šiuos ir daugelį kitų klausimų skaitytojas ras atsakymus skyriuje „Tai įdomu“. Miškas, pasak Rimanto Grikevičiaus, – labai tinkamas objektas teigiamoms mintims formuoti, medituoti. Kaip jis gali padėti žmogui gerai jaustis, patariama skyriuje „Miškas, teigiamos emocijos, juokas ir kiti geri patarimai, kaip būti laimingam.“ 

Viešųjų ryšių tarnyba, tel. 266 3660 
2009 10 23 

 

Atgal