AKCIJA ĮVYKO – „PARSINEŠK KALĖDAS Į SAVO NAMUS“

21/12/2009 09:00

 

 

Metai baigiasi, artėja gražiausios šventės – šv. Kalėdos. Šventes sutinkant šeimose tradiciškai yra puošiamos Kalėdinės eglutės. Šis paprotys, pasak tyrinėtojų,  pas mus atėjo iš Vokietijos.

Kasmet Lietuvoje Kalėdų ir Naujųjų metų šventėms paruošiami didžiuliai kiekiai eglučių. Dalis jų, dėl per didelio lietuvių požiūrio į grožį, lieka nepapuoštos. Skaudu, kai pasibaigus šventėms eglutės nugula miestų šaligatvius, patvorius. Pasitaiko atvejų, kai dažnas tautietis, pagailėjęs kelių litų, pasiima kirvį ir traukia į mišką, kur nukerta ne vieną eglutę kol randa sau tinkamą. Tuomet miškininkai turi rūpintis ne tik medžių miške augimu, bet ir saugoti juos nuo tokių „lankytojų“.

Artėjant šventėms, atsiskleidžia lietuvių kultūrinis lygis bei požiūris į tradicijas. Tradicijų kūrimas, keitimas ir išsaugojimas priklauso nuo visuomenės. Žinoma, tai padaroma ne per vieną dieną ir priklauso nuo kiekvieno žmogaus asmeninio požiūrio. Galbūt šventiniam šeimos džiaugsmui užtektų namų, papuoštų naujametinėmis puokštėmis ar eglių šakomis – taip saugotume gamtą ateities kartoms. Augančiomis eglutėmis miške ir kiemuose galime džiaugtis kasmet, o nukirstomis – tik vieną kartą.

VĮ Mažeikių miškų urėdija, prisijungdama prie LR Aplinkos ministerijos ir Generalinės miškų urėdijos, rengė akciją „Parsinešk Kalėdas į savo namus“, kurios metu  gyventojams buvo nemokamai dalinamos eglių šakos.

Akcija vyko gruodžio 18 dieną, keletas akimirkų iš akcijos:

 

Organizuodami šią akciją miškininkai tikisi, kad tai taps tradicija ir puoselėdami gamtosaugines idėjas, šventėms nekirsime medelių, o pasitenkinsime eglės šakute ar kalėdinėmis puokštėmis šeimos šventinei nuotaikai palaikyti. Visi kartu prisidėsime prie gamtos išsaugojimo.


Linksmų ir džiaugsmingų švenčių jums linki miškininkai! Susikurkime sau šventinę nuotaiką.

Atgal